Kata Mutiara Bahasa Sunda

Nu lain kudu dilainkeun nu enya kudu dienyakeun

Kudu paheuyeuk- heuyeuk leungeun paantay-antay tangan

Ulah taluk pedah jauh tong hoream pedah anggang jauh kudu dijugjug anggang kudu diteang

Ka cai jadi saleuwi kadarat jadi salogak

 

Sacangreud pageuh sagolek pangkek

Ulah lunca linci luncat mulang udar tina tali gadang, omat ulah lali tina purwadaksina

Nyaur kudu diukur nyabda kudu di unggang

Ngeduk cikur kedah mihatur nyokel jahe kedah micarek

 

Kudu hade gogod hade tagog

Kudu silih asih, silih asah jeung silih asuh

Pondok jodo panjang baraya

Ulah ngaliarkeun taleus ateul

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.