Cai Susu Di Bales Cai Tuba

Dina hiji poe aya 2 budak keur ngusep di wahangan. eta budak teh babaturan ti keur leletik keneh watak eta budak duaan beda anu hiji sok jail pisan kabudak hiji deui teh, anu hiji deui mah sabar watek budak nateh.

Cek budak nu jail              :”nah maneh mah ngusep teh tara menagan wae?”

Budak sabar                       :”nya kembae atuh meren, rezekina can datang mihak ka urang!”

Budak jail                             :”ah… da maneh mah neangan ker umpanna gopet meren…! Tingali attuh nu urang umpana alus. Ges menag lauk nage ges 2(dua) lumayan dari pada maneh eweh hiji-hiji acan.!’

Budak sabar                       :”nya kembae dameren can waktuna!. Tungguan we da engke oge urang pasti menang loba laukna ti batan maneh”

Budak jail                             :”sok attuh buktiken.?” (ngomong budak jail bari buad baed)

Ges lila eta budak duaan nununguan nyagut kana usepna masing-masing. Lep-lep ari pek teh kukumulna usep anu budak sabar teh. Aya nu nyagut.

Budak sabar                       :”wah aya nunyagut oge euii kana usep urang.. wah siganateh laukna gede” (bari siga nu atoh)

Budak jail                             :”wah cing ningali urang gede hente laukna.?”

Aripekteh lauk anu nyagut kana jejer budak sabar teh gede pisan, meren budak anu jail eta teh hayangen kanu lauk eta teh. Da meren maneh n ages lila nununguan eweh wae nyagut kana jejerna. Teu lila ti eta teh, aya nu nyagut deui kana jejer budak sabar teh.

Budak sabar                       :”wah menang deui eui lauk teh siganamah gedesarua jeung nu tadi..?” (bari atoh)

Budak jail                             :”wah boa teuing etamah sapatu but nu batur nu ti kunclung” (sabari jiga nu ameken ka budak sabar)

Budak sabar                       :”wah maenya…?”

Ari pek teh kaciri kukuliaban gede laukna.

Budak sabar                       :”wah gede ningan laukteh lumayan keur engke peting, urang jeung maneh”

Budak jail                             :”Ohh..”

Lila lila panonpoe geus mulai poek da ges sore tea. Baralik meren eta budak duaan teh ka imah masing masing. Sabari di jalan teh eta budak ngobrol debat masalah lauk nu tadi.

Budak jail                             :”naha maneh mah menang lauk teh sakalina sok loba wae ari urang..?”

Budak sabar                       :”nya kembae pen ieu lauk the keur urang duaan di daharna ge.”

Budak jail                             :”ah…. Nya enges atuh.”

Budak sabar                       :”heeh.. kembae teu nanaon.! Mun maneh daek mah ieu lauk uarang pasak di imah urang kuer engke dahar”

Budak jail                             :”di imah maneh”

Budak sabar                       :”heeh di imah urang! Naha di imah saha deui kitu.?”

Meren budak jail teh aya boga niat gopet dek meaken sorangan eta lauk ku manehna sorangan. Da meren ku lapar tea.

Budak jail                             :”di imah urang we atuh ngameh maneh teu kudu cape cape deui ngumah laukna” (sabari seri sinis)

Budak sabar                       :”bae kuurang we lah bisi maneh hoream”

Budak jail                             :”bae kuurang we pan maneh sabari ulin katen urang”

Budak sabar                       :”nya.. enges atuh sok bawa kumaneh ieu lauk.”

Budak jail                             :”heeh..”

Ges kitu teh ngingkig weh  budak jail teh bari mawa lauk nu di bikeun ken ku budak sabar, nyangka namah budak sabar teh meren bakal di pasak jeung dihidang ken keur duaan.

“pas ges rada peuting. Silauk nateh ges di pasak ku budak jail”

 

Budak jail                             :”wah ieu lauk teh gede loba dagingna. Dek di tuang wae kitu ku urang sorangan” (ngomong budak jail dina jero hatena)

Budak jail                             :”ahh mendingan di tuang ku sorangan ieu lauk the dari pada kudu ngabagiken ka batur mah” (ngomong sorangan)

Teu lila eta lauk ges beak di dahar ku budak jail, si cucuk lauk nateh di sumput ken dina gigiren panto kamar mani teh. Teu lila eta ges di tenen eta budak sabar teh datang ka imah budak jail.

Budak  sabar                      :”(keketrok panto) dulur asalamualaikum”

Budak jail                             :”(sabari muka panto) waalaikum salam. Sok asup lurr’

Budak sabar                       :”mana atuh lauk nu menang ngala uarang jeung meneh teh ges di pasak can..?”

Budak jail                             :”duhh lur lauk nage tadi teh ku urang di tenen diharep dina bale da taditeh urang na asup hela kajero dek mukaken panto tukang pan di konci ti jero!”

Budak sabar                       :”namha make jeung leungit atuh..?”

Budak jail                             :”meren di bawa kuanying meren da pas di tingali teh aya jejak urut anying ngaliwat kaharep.”

Budak sabar                       :”terus kumaha atuh ayeuna?”

Budak jail                             :”nya kumaha deui atuh..”

Budak sabar                       :”ahhh maneh mah. Nya enges atuh teu jadi we”

Budak jail                             :”heeh hampura we lurr teu kahaja”

Budak sabar                       :”nya kembae lah, meren lain rezeki”

Budak jail                             :”hahh.. padahalmah kuurang didahar sorangan” (ngomong dina jero hatena)

Budak sabar                       :”nya kembae atuh. urang dek balik hela we hehh”

Budak jail                             :”heeh..!”

Ari pek the budak sabar teh ngadak-ngadak hayang k acai

Budak sabar                       :”lurr.. urang ngilu kacai heeh sakedeng samemeh balik “

Budak jail                             :”ntong da cai urang nage ker di omean temok caina”

Budak sabar                       :”nya kembae atuh damoal nanaon meren…!!”

Budak jail                             :”entong bisi aya naon naon”

Budak sabar                       :”atuh kumaha deui da urang ges teu kuat yeuh.. haying geura buru-buru kacai? Dameren mun balik hela ka imah mah teu kaburu?”

Budak jail                             :”entong…”

Meren lila kalilaan budak sabarteh gesteu kuat haying kacai. Da etamah di nyorobot we kapanto tukang da meren  haying buru-buru kacai, pas kitu teh ngareret maneh nateh kahandap gigiren panto cai! Aya cucuk lauk numpuk meuni loba, karek weh meren nyadaren eta budak sabar teh.

Budak sabar                       :”ohh pantesan urang ulahhen k acai the ieu sababna geuning” (ngomong eta budak sabar di jero hatena)

 

Ngageroan weh budak sabar teh kabudak jail.

Budak sabar                       :”lurd..! naha maneh meuni tega nga bohong ka urang ngakhianat kaurang, urang mah ges mere kapercayan kamaneh naha maneh tega kaurang, urang teh nyeri hate.?”

Budak jail                             :”heeh… urang ngaku ges ngadahar eta lauk kabeh.”

Budak sabar                       :”teu sangka maneh kitu kaurang. Mun nyahokitu urang boga babaturan kawas manhe urang emung deui ulin jeung maneh, babaturan deui jeung maneh. Nyeri hate urang kumaneh ges di khianatan kumaneh. Teu hayang deui urang kaimah maneh.”

Ges kitu the budak jail ge ngomong deui ngabales omongan budak sabar

Budak jail                             :”heeg lah mun kitu mah, daurang ge hoream sabener namah babaturan jeung maneh teh.”

Budak sabar                       :”heeh.. kembae we ari mun maneh dek kitu mah..”

Etamah budak sabar teh balik ti imah budak jail teh sabari amek lumpat bari ngajeblagken panto imah na budak jail “jebblagg” sada pantona. Sapek ti kajadian eta dua budak etateh musuhan nepika ayeuna.

Penulis : Dodi setiawan 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.