Kaulinan Budak Baheula

Carpon Bahasa Sunda

Kaulinan Budak Baheula

dina hiji poe aya barudak keur arulin di walungan, yusuf, yasya, yan yan kaciri keur arulin di sisi walungan keur ngarojai, keur ngajerebur pili genti silih garajleng tina luhur batu anu gede.

yusuf nga gajleng”woy hayu barudak urang nga gajleng babarengan atuhh ngameh rame” ceuk yusuf ngomong kabarudak, yasya ngomong heeh hayu atuh barudak ngameh rame nga gajleng rame rame mah” yasya ngomong sabari maneh na dek ngagajleng ka cai sorangan.

yan yan weh ngomong “heugg atuh hayu sok atuhh nga gajleng na sabari pacepeng cepeng leungen ngameh rame”. barudak ngaromong “hayu” yusuf mere aba aba hiji, dua, tiluu, sok gajleng. eta mah barudan nga garajleng bareng bareng sabari pacepeng leungen.

na cai teh barudak sabari seserian rame “hahaha rame eui barudak” ceuk yusuf, teu lila barudak naek ka luhur batu deui ehh tapi pas di tingali teh suku na si yan yan getihan abor aboran, yasya nanya ka si yan yan “yan naha eta suku maneh kunaon makejeung getihan loba kitu?” yan yan ngajawab teuing atuh da teu karasa siga namah keuna kanu batu anu nyungcung meren” yusuf mah panik sorangan ningali getihh nu kaluar loba “yan buru ken atuhh ubaran ihh meni geli kitu ninngali na oge kkuurang heeh urang teangan ubar na nag,eh teu kaluar getih loba !” yan yan ngomong ka si yusuf “suf biasa we atuhh sakieu mah tt kunanaon masih bisa di ubaran ku daun babadotan ge euren getih na !” yusuf ungek sabari sibuk sorangan neangan daun babadotan keur ngubaran luka na si yan yan !.

teu lila yasya ngaja balik ka barudak barudak hayu urang balik we karunya si yan yan sukuna raheut urang bawa ka imah urang ubaran ku betadine ngameh teu infeksi luka na . yusuf heeh atuh hayu barudak bantuan si yan yan pan hese eun leumpang. yan yan heeh nuhun heeh barudak !.

rengse caritana !

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.