Carpon Bahasa Sunda Kaulinan Budak Baheula III

Ti dodi setiawan

bahasa-sunda

Dihiji poe aya barudak keur arulin di warung, eta barudak teh katempo keur jarajan sabari ngobrol keun PR. Sakola anu can di kerjakeun keur engke poe senen cenah. Yasya, ryan, yusuf, yanyan. Katempo meuni sibuk ngarobrol.

yasya nanya kabarudak”barudak kumaha keur isukan tugas MTK arenges can”ngomong na kanu sejen sabari nuang kadaharan kacang, jol yan yan weh ngajawab “nya atos atuh simkuring mah emang na ajen, pasti acan”ngomong na yan yan, sabari nepak kasi yasya, jol weh si ryan nanya keun”emang na tugasna di titah naon kitu barudak”omong na ryan, yusuf nyarios “eta ning tugas anu titah ngitung tea geuning?”, ngomong yusuf sabari ngagayem suuk.

Teu lila ti eta datng weh guru anu nugas keun PR eta the kawarung, katingali meuli balanyaan meuni loba, meren aya dua keresek gedeun mah, si bapak guru eta ngomong ka tukang warungna”bu bade meser enog sakilo, tarigu tilu kili, gula bodas sakilo, minyak goring dua kilo, emih instan na wen sadus, sareng meser masako anu limarebuan dua. Ceuk si ibu warung na nyarios”wahh.. pak tumben balanyana seer kieu bade nagadamel naon?”si ibu nyarios ohh bade ngadamel kueh bu kango jualen”si bapak guru nyarios ka ibu warung. Pekteh barudak etateh ningalieun bapak guru anu mere tugas eta teh teu liala yusuf weh nanyaken deui tugas na ka si bapak guru na, ucap yusuf”bapak ari tugas anu di pasihken tadi siang teh naon pak abdi hilap deui”saur yusuf. Jol weh si bapak guru teh nyarios sabari ngalieuk ka yusuf”oh… naha emang na tadi di sakola teu merhatikeun bapak nya tadi nyarios naon??”ceuk si bapak na. yusuf nyarios ka si bapak guru sabari era-era “nya pak tadi teh di sakola teh teukadangu bapak nyarios naon di kelasna kusabab garandeng apan pak anu di tukang mah….! Heheh” yusuf sabari gagaro teu atel(era). Si bapak guruna ngajawab”nya atuh ari kitu mah tgasna tadi teh ngadamel perkalian ti hiji dugika saratus ditulis dina keretas HVS teras di kempel kaun enjing.”yusuf nyarios”nyapak nuhun atuh nya” saur yusuf.

Teu lila yusuf pulang nanyakeun tugas ka si bapak guruna yusuf weh nyaritakeun deui ka barudak naon naon tugasna, tah ti dinya weh karek puguh tugasna naon naon wae teh. Barudak weh ngomong “nubener” yasya weh ngomong”wah loba geunig tugasna”. Yusuf ngomong “bener pan tadi si bapak eta nyarios kitu ka urang”. Ryan ge ngomong kitu”wah parah atuh kitu mah suf piraku we nulis perkalian dina keretas HVS ti hiji nepika saratus??”expresi na sabari paranik barudak etateh”.yasya weh ngomong heeh atuh barudak urang balik ayeunamah urang geurjaken tuasna bisi isukan teu meunang nilai.”yan yan nyarios”heeh naha atuh lamun kitu mah urang balik we ayeuna urang kerjakeun hela tugasna.

Teu lila barudak the bubar ti warung na da kusabab baralik ka imahna masing masing da dek ngerjaken tugasna tea….

Rengse..

bacaoge nusanesna>>>>carpon bahasa sunda

bacaoge nusanesna>>>>cerita bahasa sunda

bacaoge nusanesna>>>>dongeng bahasa sunda

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.