Carpon Bahasa Sunda Pika Seurieun (Kaulinan Budak Baheula)

Dina hiji peuting jum’at aya barudak pangajian keur ngaromongken anu serem-serem eta barudak teh ngaromongken kaayaan imah kosong nu aya  di gigiren masjid. Ryan, yusuf, yasya, keur caricing di laluar eta barudak teh sabari jajan harepen masjid sabari ngaromongken imah anu di gigiren eta masjid.

Yasya     :”woy barudak nyaho teu eta imah the cenah geus ay amah puluhan taun teu di tempatan,?

Yusuf     :”wahhh. Maneh nyaho timana eta imah teu di tempatan geuslila kunu bogana ?”

Yasya     :”cek inung urang pan, cek inung urang cenah basa urang can lahir ge ieu imah geus kosong di tingalken kunu bogana?”

Yan yan                :”naha make jeung di tingalken”

Yasya     :”teuing cenah etage ceuk inung urang sa engges anak na nu boga imah eta maot eta imah teh kalilaan na di tingal ken kunu bogana cenah mah deui nya eta imah the sok kadenge sora budak leutik ceurik mun tengah peuting the!!”

Ryan      :”ahh.. piraku oge eta imah di tingal ken meuni lila kitu kuat nepika puluhan taun ?? ceuk inung urang ge cenahh !”

Yasya     :”ahh piraku pan inung urang kenalen jeung nu boga imahna cenah baheula namah eta the babaturan inug urang keur leutikna”

Ryan      :”ahhh wadulll piraku we”

Yan yan                :”heuhhh sararieun tinganan euiii wayah kieu ngomongken nu kitu inget batur batur ngaji di masjid arurang mah kalah kah ngarobrol didieu ning hayang aya nu nyampeurken maneh kehh hagg!”

Ryan      :”ahh damoal atuh piraku we da jurig ge sarieunen ka jelema mah !”

Teulila aya kaciri baju bodas tina tempat anu poek nyampeur keun ka hareupen ka barudak eta, teulila yasya ninggalieun.

Yasya     :”ihhhhhh… barudak eta naon nu nyampeurken kadieu bodas ihhh emaaaa sieunnn “

Ryan      :”ihhh heeehh bapak tulungan aya jurig nyampeurkeun”

Yan yan                :”heehhhhh haaaaaa barudak tulungan uing uing sieunnn”

Eta budak tilu the ngajarerit ningalikeun kaen bodas anungalayang ari pektehh ema na si yasya anu datang pake mukena nu warna bodas dapulang ngaji tea pan ti masjid.

Emak na yasya   :”barudak kunaon ngajarerit garaneng tuka ngaen masjid maraneh the kumaha nya cenahh!”

Barudak ngajarawab “nya pan ari sieun tea kumaha atuh” sabari nya rempod di pojok temok masjid

Emak na yasya   :”naha atuh malem jum’at nyaritaken anu teu pararuguh jadi weh garehgeran”

Yasya     :”hehehe.. nya atuh mak pan sabari nunguan mending nyarita”

Ryan      :”duka tah bu yasya mah da nyarita anu teu pararuguh “

Yan yan                :”nya.. da ahh yasya mah.! Euhhhh!”

Emak na yasya   :”nya atuh atos hayu urang aruih atuh sasarengan”

Barudak ngajawab”NYA” teulila ti harita barudak eta thebaralik weh jeung emakna yasya.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.