Cerpen Bahasa Sunda (Nyarita Pangalaman Ulin Ka Gantole Cililin)

Cerpen bahasa sunda (nyari tanekun pangalaman ulin ka gantole jeung babaturan)

Dihiji poe simkuring jeung babaturan aya magsud dek jalan jalan ka tempat wisata, mimitinamah babaturan nu ngajak teh ka kuring nya kuring the atuh mikir nya dek liburan kamana, jol weh ide ti babaturan jeung eta ide nateh sarua deuih jeung ide kuring, lantar kuring Karen dek ngomong babaturan geus ngomong ti heula “hayu liburan na ka tempat wisata gantole nu aya di des,cililin kab, bandung barat. Cenamah eta tempat wisata anu pang alusna cenah pamandangan nana, ari ceuk kuring jeung babaturan mikir deui ari mun bener tempat na alus hayu urang kaditu, tapi mun tempatna gopet ahh kuring mah dek mikir dua kali, tapi da kumaha atuhh ari babaturan kuring mah kekehh hayang ulin ka dinya nya kapak sawe ngilu atuhh, heg jabaning katempat eta teh hara rese cenah mah, bet can naon naon ge ges ongkosan lumanyan gede .

Ahh teu loba piker panjang kuring mah jeung babaturan ka isukanateh langsung indit ka tempat anu dicaritakeun ti kamarina, kuring jeung babaturn kaditu nateh saukur duaan, kaditu nateh naek madona hela mimiti namah eta teh ongkos keur madona teh lumayan rada murah, tapi mun naek angkotmah rada mahal kusabab kudu naek angkot na duakali ari kana bes mah pan kursakali jalan, kuring jeung babaturan kuring rada lila nununguan bes teh di halte ku sabab besna anu mimiti ges init da teu kaburu, nya wayah na kudu nunguan bes nusanes deui, lumayan lila nugguan bes allhamdulilllah bes teh datang nya kuring jeung babaturan teh langsung naek kana bes ahh teu lila dijalan tehh aya meren 30 menitan ges nepi deui di harepen gang nungarah ka tempat wisata eta.

Tah ti dinya mulai weh perjalanan anu aslina mah, nya eta jalan didinya tehh nanyak weeehhh tuluy nya gesmah jalana butut ukur di amparan ku batu tapi sawareh geus aya nuku aspal, nya mah didinya teh jalana pungkal pengkol sabari tanyakan nana anu tajam tea, wuuhhhh can naon naon ges hoss..hossan da ku sabab jalana anu nanjak tuluy kuring jeung babaturan di tengah jalan tesh istirahat hela sabari ngalempengken suku, da kumaha atuh suku teh asa potong da kusabab jalana nanjakwae, tapi di sapanjang jalan the pamandangan alamna meni kuat waas ku sabab di kulilingan ku pagunungan jeung perkotaan, da eta mah gedong gedong anu jangkung teh katinggal ti sapanjang perjalanan teh kuring jeung babaturan kuring di sapanjang jalan oge hayoh we popotoan, can ge nepi ka tempat wisatana tapi pamandangan na geus alus komodeui ke pas diluhur, da etamah sapanjang jalan teh kuring jeung babaturan nya meni cape pisan ripuhh, kusabab jalana anu nanjak tuluyyy, hahhh tapi di sapanjang perjalanan teh teu di rasa aya meren 2jam lewih mun jelan kaki mah.

Tapii pasnepi ka luhur tehh lain main nya pamandangan nana meni wararaas ningali ka handap teh, kusabab urang pas ninggali kahandap, urang ningali pasawahan jeung imah ngajajar rapihh, alus heg etamah pare keur hejo rata, ahhh eta mah kuring te nyesel da ulin kadinya deui teh, naha kusabab pamandangan alamna nu endah, samasing jalana kawas kitu ge tapi da kabayar ku endahna alam didinya. Kuring jeung babaturan teu ngalewatkeun kitu wae pamandangan nana nya atuh kuring teh didinya popotoan nepika wareng hahaha.

Rengse….

Ti dodi setiawan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.