Contoh Pupuh Asmarandana

Eling-eling mangka eling
Rumingkang di bumi alam
Darma wawayangan bae
Raga taya pangawasa
Lamun kasasar lampah
Nafsu nu matak kaduhung
Badan anu katempuhan

Eling-eling masing eling
Di dunya urang ngumbara
Laku lampah nu utama
Asih ka papada jalma
Ucap tekad reujeung lampah
Tingkah polah sing merenah
Runtut rukun sauyunan
Hirup jucung panggih jeung kamulyaan

Kanyaah nu wening suci
ayana di indung bapa
nu ngarorok ti keur orok
parat nepi ka dewasa
piraku teu karasa
matak urang wajib tumut
doraka lamun ngalawan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.