Contoh Sajak Bahasa Sunda

KAENDAHAN KOTA BANDUNG

karya: Nurmalasari

 

mangsa eurang aganti jeung peuting

kota andung katembang marakbak

kota beuki asri bae

mangpirang lampu hurung

 

di langit bulan ngebrak

kota beuki ngempur

ngan hanjakal hawana teuing ku tiis

kapaksa kuring mulang

 

 

SAGALA PANGORBANAN ANJEUN, MAMAH

karya: siti nuralifah

 

mamah…

anjeun teh sagala bagi kuring

anjeun nu tos ngababarkeun ngageungan kuring

anjeun nu tos ngadidik abdi ti alit

 

sampe ka ayeuna tos ageung

anjeun oge sok ngadu’akeun

sareng mamatahan kuring

ameh jadi jalma bener

 

lamun kuring lemah geuring

kuring sok di ubaran ku anjeun na

kuring bangga ka anjeun mamah

kusabab anjeun teh tos ngobarkeun

 

sagala demi anak anak anjeun

mamah…

abdi nuhun pisan ka anjeun

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.