Contoh Sajak Bahasa Sunda

Ka Endahan Kota Bandung

karya: Nurmalasari

mangsa eurang aganti jeung peuting

kota andung katembang marakbak

kota beuki asri bae

mangpirang lampu hurung

 

di langit bulan ngebrak

kota beuki ngempur

ngan hanjakal hawana teuing ku tiis

kapaksa kuring mulang

 

Gurur

karya: Siti wasilah

 

pangabdian, pangorbanan

nu tos ibu bapak guru korbankeun

moal ka etang

moal ka bayarku saukur ucapan nuhun

 

moal ka ganti ku intan jeng berlian

moal leungit ku gede na ombak samudra

jasa jasa ibu bapak guru

tos nyaangkeun hate simkuring

 

nu poek mongkleng tanpa pangaweruh

dugika sapertos ayeuna..

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.