Contoh Sajak Bahasa Sunda

nyandak wadah kanggo lengkeng

tangkal enteh dina bata

nini odah elekeseukeng

sihoreng teh hoyong di pita

 

anak kuda aya tujuh

anu nyandak na urang medan (

daripada ngagosip teupuguh

mendingan ngadangukeun radio pasundan

 

melak leunca sisi kulah….

kumaha akaran nana……

bajang bogoh ka neng ilah

 

ka cigombong ngala rambutan

aya entog ngadahar sumpit

si ompong meni gogoakan

rek dahar enogna di dahar berit

 

kacang cili kacang cinong

kacang panyang naayakan

kaciri urang cigomong

leumpangna rarampayakan

 

saninten daun saninten-

daun cau ditilepan-

hapunten abdi hapunten

 

air hangat air mendidih

cikalapa dina tangkalna …

ari inget meuni sedih

cimata maseuhan bantal

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.