Di Jero Torowongan

Di Jero Torowongan

(Ajip Rosidi)

 

Sagala rupa sora

Teu puguh asalna, campuh ngaguruh

Di jero torowongan.

Sakuriling bungking rata: Taya cahya

Nu bisa ngabéda-béda. Kabéh pada

Teu puguh wujudna. Tapi yakin

Karéta nu mengpengan

Bakal tepi ka tungtungna,

 

Sagala rupa kayakinan

Pating belesat. Diaradu jumalegur

Di jero torowongan

Nu pasti bakal jadi

Panguji sagala bebeneran.

 

Sagala rupa bebeneran

Pabéntar tingjalegér. Kabéh pada

Harayang jadi bener sorangan

 

Di jero torowongan

Moal siliélédan. Moal aya nu ngéléhan!

Saréwu sora

Saréwu kayakinan

Néangan bener sorangan-sorangan!

 

Di jero torowongan

Karéta mengpengan maratkeun peuting

Néangan tungtungna. Néangan wujudna.

 

Bandung, 24 Désémber 1964

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.