Hiji Dunya

Kuring hayang cicing di hiji dunya

dina kasatiaan laut jeung katiginan langit;

nu surti nampa cinyusu jeung kolomberan,

nu ayem kasaput mega jeung reueuk

 

antara ombak rohaka jeung hiliwir angin

saestuna aya geter angen-angen

ari mega hideung jeung gumilang bentang

tepung dina ringkang jeung kahayang

 

Kuring hayang cicing di hiji dunya

dina kaihlasan tur kaasih bumi;

nu nebarkeun sugrining binih tutuwuhan,

nu sadrah nadah sarwaning tapak

 

antara kuring jeung tutuwuhan

saestuna ukur nganti kaasih Pangeran

antara kuring jeung pirang-pirang tapak

tepung ‘na pirang-pirang talajak

 

Kuring hayang cicing di hiji dunya

nu ngagumulungkeun bentang, ombak, jeung tapak

kuring hayang cicing di hiji dunya

samemeh nohonan panggupay Anjeunna

Etti R.S.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.