Kultum Bahasa Sunda Syukur Binni’mat

Kultum Bahasa Sunda

Kultum Bahasa Sunda – Berikut ini admin posting salah satu contoh dari kultum bahasa sunda. Kultum bahasa sunda ini memiliki makna tentang kewajiban kita semua untuk bersyukur kepada Allah SWT yang telah melimpahkan rahmat dab rizki kepada kita semua. Semoga contoh kultum bahasa sunda syukur binni’mat ini bermanfaat bagi kita semua. Amin.

Syukur Binni’mat

Assalamua’alaikum Wr Wb

إِنَّ الْحَمْدَ لله نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِيْنُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ، وَنَعُوْذُ بلله مِنْ شُرُوْرِ أَنْفُسِنَا وَمِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا، مَنْ يَهْدِهِ الله فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَمَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ
 أَشْهَدُ أَنْ لَا إله إلا الله وَحْدَهُ لَا شَرِيْكَ لَهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ

اَللَّهُمّ صَلّ وَسَلّمْ عَلى سيدنا مُحَمّدٍ وَعَلى آلِهِ وِأَصْحَابِهِ وَمَنْ تَبِعَهُمْ بِإِحْسَانٍ إِلَى يَوْمِ القيامةِ

Alhamdulillahirobbil alamiin,

Langkung ti payun mangga urang panjatken puji ka gusti anu maha suci, puja kagungan anu maha kawasa, syukur kagungan Allah nu maha gofur. Alloh SWT maparinan mangpirang-pirang nikmat, urang dipasihan kasehatan,urang dipaparin kalonggaran. Urang salaku umatna, ulah hilap, ieu syukur teh sanes mung wungkul kata-kata pembukaan atanapi mukadimah, tapi leres, tina hati sanubari urang sadayana, urang teh syukur ka gusti Alloh SWT dipaparinan raga anu sakieu sempurnana, da upami henteu sampurna mah bujeng-bujeng jalan-jalan, di bumi ge ngorondang.

Atuh salajengnya sholawat sareng salam mugi didugikeun ka junjungan urang sadayana, kanjeng Nabi Muhammad SAW. Anjeuna mangrupi cukang lantaran anu utami urang tiasa ibadah ieu teh, upami teu aya Rosul saha nu masihan contoh ibadah. Da jalmi ayeuna mah, moal aya nu kenging wahyu deui,” eta timana cenah ibadah teh?”,” ieu wahyu ti Alloh!” tangtos bohong upami aya nu ngaku kenging wahyu kitu teh.. tangtos ibadah urang teh nyonto ka Kanjeng Rosul Nabi Muhammad SAW.

Lamun urang sadar tina kasampurnaan diri anu parantos dipaparinkeun kunu maha suci, tangtuna urang bakal loba naliti,,iraha mimiti ayana diri?…

Timana asalna diri?…jeung kamana balikna diri?…oge saha anu ngayakeun diri?….
lamun pemikiran urang geus tepi ka palihan dinya,saeutik-saeutik urang bakal bisa mensyukuri mangrupa-rupa ni’mat anu dipaparinkeun ku gusti.
conto nu aya dina diri :……
“urang dipaparin cepil ku alloh kumplit sareng pangupingna,cobi lamun ngan saukur rebing wungkul tapi teu tiasa nguping, kapan mubadzir, disebut asesoris da sanes. kumargi sakitu,urang nu sakiyeu sampurnana kudu tiyasa syukuran nana,

kumaha carana?….gampil kacida, carana manfaatkeun eta cepil sareng pangupingna dina jalan anu dipikaridho ku alloh”misalna : diangge ngupingkeun ayat-ayat alloh,ngupingkeun pangajian sareng sjabina.
Naon margina?…margi lamun urang teu bisa syukuran kana eta ni’mat eusina urang geus kupur kana eta ni’mat, dina hartos lamun urang kupur kana ni’mat Alloh maka saur Alloh antosan siksa ti kami anu kacida bangetna…
Dauhan Alloh dina Al-qur’an :

لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ…..

Hartosna:

” lamun aranjeun syukuran kana ni’mat kami maka kami rek nambahan kana eta ni’mat,,tapi sabalikna lamun aranjeun teu syukuran kana ni’mat kami,maka dagoan siksa kami anu banget”

Rupina mung sakitu anu tiasa kapihatur ti sim kuring, Hapunten anu kasuhun, saupami dina kultum iyeu aya pisanggem anu kirang merenah.

Akhirul kalam, Wassalamu ‘alaikum wr. wb

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.