Lalaki Nu Balik Jurit

Lalaki Nu Balik Jurit

(Rachmat M. Sas. Karana)

 

Wanci layung hurung konéng

manéhna datang leungeunna euweuh sapotong

bedil nyoléngkrang ‘na tonggong

pélor ngabérés handapeun cangkéng

 

Hiji lalaki bajuna héjo kapulas taneuh

di pangperangan taya waktu pikeun nyeuseuh

sakiceup waktu ngingintip langahna musuh

mun manéhna masih kénéh embung paéh

 

Lebah pager imahna manéhna ngarandeg heula

Uteukna nyarita mépés kenyeri nu baris tumiba

 

“Ema, kuring untung bisa mulang,

sedeng mitra réa nu palastra

di hiji taneuh nu direbut ditebus getih.”

 

Panto hareup ngarekét aya nu muka

hiji wanoja nu geus aya umurna

ngagoak lumpat ngarangkul anu ngajanteng

cimata indung maseuhan buuk anakna

 

Wanci layung hurung konéng

manéhna datang dipapag cimata indung

sedeng ‘na beungeutna

taya gambar rasa tugenah

2 Komentar pada “Lalaki Nu Balik Jurit”

  1. Tolong terjemahin donk….

  2. Tolong terjemahin donk….

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.