Paguneman Bahasa Sunda (Kaulinan Budak Baheula)

Dina hiji poe aya barudak keur arulin di lapangan sakolaan eta barudak teh ker sasapedahan sabari kukurilingan.. yasya, ryan, yusuf. Kaciri keur aya didinya.

Yasya     :”barudak tinggali urang boga sapedah anyar!!! Pulang di pangmeuliken ku bapak urang kamari.”

Ryan      :”wahh… alus geuning sapedah na ge !!”

Yusuf     :”heehh aluss …..”

Yasya     :”mana sapedah maneh suf?”

Yusuf     :”aya sapedah urang mah keur di injem hela ku si yanyan meuli cai nginum ka warung ceu dodoh”

Ryan      :”heeh bener…!”

Yasya     :”hayu atuh urang sasapedahan tea ?”

Ryan      :”kehela tungguan pan sapedah na si yusuf ker di injem hela can balik sapedah na..! tungguan we sakeudeng mah !! “

Teu lila barudak eta nugguan si yanyan datang sabari mawa cai nginum

Yusuf     :”yan mana kadieu keun sapedah uranng urang dek sasapedahan jeung barudak urang?”

Yanyan :”yeuh…. Nuhun heeh suff”

Yusuf     :”heehh Sippp..!”

Yasya     :”hayu atuh urang sasapedahan tiluan”

Yusuf, ryan ngajawab bareng “hayuuu

Eta barudak teh cing saluliwer sasapedahan di lapang sabari seseurian aratohh …..

Yasya     :”rame teu barudak ??”

Yusuf     :”ramekeun welah !!”

Ryan      :”rame….!!”

Geuslila barudak eta arulin di lapang kuat nepi ka sorena, teulila yasya ngajak balik da engges sore.

Yasya     :”barudak hayu balik geus sore yehh..!”

Ryan      :”Hayu atuh”

Yusuf     :”hayu urang buru buru balik!!”

Teulila barudak the bubar baralik ka imah na masing masing!!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.