Contoh Paguneman Kasasab

Budak awewe : “rek kamana urang te kang..?”

Budak lalaki    : “neangan jalan, nyai, urang teh kasarung”

Budak awewe : “tapi kuringmah ges cape, titadi asruk asrukan wae…”

Budak lalaki    : “sabarnya nya nyai”

Budak awewe : “lapar deih, beuteung geskukurubukan”

Budak lalaki    : “nya, ke sugan mangih bubuahan”

Budak awewe : “tuh kang, itu buah naon meuni meuhpei kitu?”

Budak lalaki    : “kabeneran nyai, kupa eta teh , ke urang taekan, nyai nungguan dihandap, nya..!”

Budak awewe : “enya, engke purag keun..”

Budak lalaki    : “heug,,,! (lanceukna tuluy naekan tangkal kupa)

Budak awewe : “euleuh mani aramis kieu, matak seger nukerlapar (dina pakupis mulungan kupa)

(keur kitu aya oray gede, ngaleor nyampeurkeun kaeta budak awewe, tuluy ngegel sukuna.)

Budak awewe : “kang tulungan, aya nu gagarayaman kana bitis jeung nyocoan.”

Budak lalaki    : “usap bae nyai meuren sireum.”

Budak awewe : “kang tulungan, aya nugagarayaman kana cangkeng jeung nyocoan.”

Budak lalaki    : “usap bae nyai, meuren sireum”

(geus kitumah jempe, saenges nga lenggeng budak awewe oray teh ngaleor , tuluy numpi teujauh ti dinya)

Budak lalaki    : “nya ngeus loba bebenangan teh? Nyai nyai dimana ,,,,,?? Ulah susumputan atuh (lanceukna gegeroan bari luak lieuk, adina terus di teangan , teukapangih , breh mangih oray gede ,gulang guling)

Budak lalaki    : “beu,, adi aingtehmeuren di gegel oray kumaha kudu ngabedelna.?”

Manuk             : “cukrih! Cukri!”

Budak lalaki    : “cukrih..? diturih kupucuk eurih / enya kitu matih/”

Manuk             : “Cukrih! Cukrih”

(geresel wae beuteung orayteh di turih kupucuk eurih burial adina kaluar, ngajepat geus teu nyawaan)

Budak lalaki    : “(Nga hariring bari nga beberkeun hihid kabuyutan), geber geber hihid aing hihid aing kabuyutan, tingal nihi awaking…!” (kerenyed suku adina usik, hirup)

Budak lalaki    : “geber geber hihid aing hihid aing kabuyutan, tingal nihi awaking…! (kerenyed pingping adina usik, hirup)

Budak lalaki    : “geber geber hihid aing hihid aing kabuyutan, tingal nihi awaking…! (awak adina usik, hirup)

Budak lalaki    : “geber geber hihid aing hihid aing kabuyutan, tingal nihi awaking…! (kerenyed kabehan nana usik, hirup eta dua budak the tuluy silih gabrug bakat ku bunggah)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.