Paguneman Jeung Jalma Sapantar/Sasama

Yasa       : “nuju naon ani”

Ani         : “nuju sasapu teras bumi…? Bade naon yasya katen abi?”

Yasa       : “bade naros ken tugas ti pak guru tadi pas di sakola, tadi teh abi teumerhatiken naon nu di carios ken kupaguru..”

Ani         :”eeeuuh…. Yasa mah attuh herey wae dikelas na meren…!”

Yasa       :”hehehhh… ! atuda ani kumaha atth da tadi teh rerencangan sa bangku abi di kelas teh ngan ngajak ngobrol wae ka abi nya abioge atuh teenak mun teu di waro kuabi teh”

Ani         :”naha atuh yasa mh…!”

Yasa       :”iiihhhh…! Ani mah seer  tatanya wae…! Wartosan attuh kaabi naon wae tugasna ??”

Ani         :”nya attuh….! Sok danguken cing teliti”

Yasa       :”naon sok… ! kuabi di danguken”

Ani         :”tugasna… ngadamel makalah tentang kebudayaan urang sunda, teras ngadamel biografi tokoh sasaha we terserah, teras ngadamel catetan pri badi.”

Yasa       :”naha gening seer tugas nateh da munteusalah mah basa su abi di danguken sawareh asa sakedik da tugas nateh”

Ani         :”matakan ge munguru nerang ken, heg danguken. Lain herey wae di kelas teh.”

Yasa       :”teras di kempel kena iraha ??”

Ani         :”di kempel keun nateh hari sabtu enjing terakhir saur si bapak guruna.”

Yasa       :”nya nuhun atuh ani”

Ani         :”nya… sami-sami.”

Yasa       :”nyaentos attuh abina bade uihh hela bade ngerjaken tugas na langsung. Ngameh teu disetrap.”

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.