PR Bahasa Sunda

Percakapan Bahasa Sunda

PR Bahasa Sunda

Yasa            : “ded.. Nuju naon…?”

Dedi            : “eh.. yas.! Nuju ngerjaken PR Bahasa sunda..!”

Yasa            : “oh… pan lami keneh meureun ded pelajaran na oge..? abige nyantai we ngerjaken PR namah da babari,!”

Dedi            : “babari we saur yasa mah..! nya ceuk abimah hese sabab teu ngarti..?” cingk pang bantuan keun atuh yasa…! Abi meuni lieur kieu?”
yasa            : “cingsok lah! Kadieu ke ku abi di bantos san kitumah!.. da gampang atuh pirage tingal nyieun percakapan hungkul mani hese!!”

Dedi            : “nya hese atuh…? Da sabab abina basa pas jampelajaran sibuk ngerjaken tugas nu sanes!..”

Yasa            : “naha atuh matakan ari guru kernerangken the di perhatikeun,,! Kan jadina kieu pas di pasihan tugas teh, teutiasa sabab teu merhatikeun..?”

Dedi            : “na kudu kumaha deui atuh ded ari aya PR pelajaran lain deuih kudu di kerjakeun buru-buru “heg guru maple na galak deuih yas” na urang the kudu kumaha ? urang the panic basa eta te..?”

Yasa            : “nya… matakan ari mun aya PR  dek mata pelajarana naon ge, heg gera buru-buru dikerjaken jadina kieu kan munteu di kerjaken langsungmah..? Numpuk tugas na??”

Dedi            : “nya-nya”

Yasa            : “lain nya-nya… buktina kieukan, tugas numpuk pelajaran nu di tepiken kuguru teu asup, ded engke dei mah pulang sakola teh, mun aya tugas ti guru heg kururu the titah di kumpulkeun buru-buru, heg geura di kerjakeun,,! Atuh”

Dedi            : “nya nuhun ded… wawaran na”

Dedi            : “yas..? naha tatadi teh, ngan ngobrol weh iraha mantuan na ieu tugas na..! haying geura anges?”

Yasa            : “oooh…! Hapunten atuh kahilapan atuh abina ka asikan ngobrol..!”

Dedi            : “sok atuh bantuan ieuh”

Yasa            : “sok lah… di bantuan”

dedi            : “sok atuh….!”

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.