Peribahasa Bahasa Sunda

  • Asa dijual payu. Hartina : Ngungun duméh nyorangan di pa­nyabaan, jauh ti indung ti bapa.
  • Aya jalan komo meuntas. Hartina : Aya lantaran anu diarep-arep ti tadina, nepi ka maksud urang gancang kahontalna.
  • Bobor karahayuan. Hartina : Henteu rahayu, henteu salamet, meunang kacilakaan atawa tiwas.
  • Boga pikir kaping burih. Hartina : Boga kahayang anu datangna téh lain ti heula, tapi pandeuri.
  • Bonténg ngalawan kadu. Hartina:  Nu leutik ngalawan nu gedé.;   Nu handap ngalawan nu luhur.;   Nu lembék ngalawan nu kuat. ;   Somah ngalawan ménak. ; Tangtu éléhna.
  • Buah ati. Hartina : Pohara dipikanyaahna. (Ngeunaan ka jelema wungkul).
  • Buburuh nyatu diupah béas. Hartina : Nyiar pangarti tur diburuhan atawa digajih.
  • Buluan belut, jangjangan oray. Hartina : Pamohalan kajadian.
  • Bungbulang tunda. Hartina : Tunda talatah. Lamun dititah, tara sok pék ku manéh, tapi sok nitah deui ka batur.
  • Buntut kasiran. Hartina : Korét, medit, ngeupeul, tara pisan barangbéré.
  • Bur beureum, bur hideung, hurung nangtung, siang leumpang. Hartina : Ginding, loba pakéan anu aralus dipaké

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.