Resensi Novel Sunda “Budak Teuneung”

Judul               : Budak Teuneung

Pangarang       : Samsoedi

Pamedal          : Girimukti Pustaka

Citakan            :

  • Ka hiji taun 1930
  • Ka dua taun 1982
  • Ka tilu taun 2002
  • Ka opat taun 2008
  • Ka lima taun 2010

Kandelna         : 56 Kaca

 

Ringkesan Carita:

 

Saurang budak yatim SiWarji ngaranna. Manéhna umur kurang leuwih  sawelas taun. Babarengan indungna, manéhna nempatan hiji imah leutik  anu  geus  reyot.  Sanajan  maranéhanan hirup dina kamiskinan, ibu Warji  henteu  kungsi  kaleungitan  asih  kaasih sok  nasehatan Warji  ambéh jadi anak anu jujur, panyabar, mikahapunten  sarta daék  ngéléhan  ukur nyiptakeun kahadean.
Cocoba  anu kaalaman kudu  disanghareupan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.