Sajak Bahasa Sunda (Budak Pahatu Lalis)

 

Dua budak pahatu lalis

adi lanceuk awéwé lalaki

kasarung di leuweung ganggong

adina ceurik ngalengis

mana jalan geusan balik.

 

Budak lalaki ngala kupa

leungeunna parigel metik

buah kupa dialungkeun

dipulungan ku adina.

 

Tina rungkun buni kacida

luar-léor oray sanca

gep ngegél awak adina

nu keur anteng murak kupa.

 

Jrut turun budak lalaki

ana rét ka sakuriling

Si Nyai ka mana geuning

reuwas kacida teuing.

 

Manuk Cukrik disada semu nalangsa

“Cukrik, cukrik turih ku pucuk eurih”

pucuk eurih bakal matih

Si Nyai bakal kapanggih.

 

Geberan ku hihid aing

hihid aing kabuyutan

mawa bayu kahuripan.

 

“Geber-geber hihid aing

hihid aing kabuyutan

titinggal nini awaking”.

 

Usik ngulisik raga tangtungan

paripurna hirup waras

ku saktina rasa asih.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.