Sajak Bahasa Sunda (Di Leuweng Geledegan)

Aya tulang nyangsang na dahan, dedeuh sesa raga arucutan

Langlayangan teu kapuluk teu karucu

Dihiji ieulweng geledegan

Tangkorekna diranggaeum arey, dedeuh

 

Topi waja bangkarak tadah cihujan

Bedil, sekin, nagrumpuyuk lumpuh

Dihiji leuweng geledegan

Di sasarap hemes beueus, dedeuh

 

Di rurub hujan kalakay

Pangkatna tanda-tandanan, mo kapapay

Di hiji leuweng geledegan

Moal aya nu nyalawatan

 

Emh nungelis ngan nagara nu miboga

Tan panutan tan kadang kulawarga

Di hiji leuweng geledegan

Kamana pasukan tambur

 

Ilaharna jajap ka basisir kubur

Teu muni rampak tembak kahormatan

Dihiji leuweng geledegan

Jeung lahana di taman pahlawan, deudeh

 

Aya nu ngali nungandih

Beh ngarana dina daftar ka pangih

Di tembohan catetan: ilang laratan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.