Sajak Bahasa Sunda (Duh Indung)

 

Estu kadeudeuh seseg manceg

Ngagulawir di pipir parigi

Tuwuh sepuh nembrakeun iyuh

Ting harewos niiskeun hawatos

 

Duh Indung,

Kacida welasna meuntas leuweung nu hieum

Bela sora peura kangge putra mantenna

Sagara pangampurana ngabentang mentrang

Lir cimata ibun isuk di ubun daun

 

Duh Indung,

Majar abdi bakti pangarti

Saestuna can ngahontal bukti kaharti

Salira, nyumponan kahayang teu balitungan

Lir cihujan ngarumpuyuk tutuwuhan

Teu menta bungbuahan

 

Duh indung,

Taya nu lian iwal ridona

Dijugjug nasujud unggalpeuting

 

 

ku Lutfiyah Sani

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.