Sajak Bahasa Sunda (Handapeun Sora Sit Ucing)

Sit-uncuing ngelak maseuk kota

Nyelangan gerung kored mesin

Memeh pindah kana gurat jukut sejen

Handapeuneunana balawiri nu ngulon ngetan

 

Tuturubun ngudag jeung diudag waktu

“Bisi teu kasampeur nu lebah pengkolan!” ceuk hatena

Ngomong ka panon poe nu teu malire

Renghap ranjug dayeuh beuki sumpeg

 

Katarajang panyakit mengi sabab paru-paruna geus karancang

Dina tikorona menet reuhak peradaban

Ngagulung jeung teknologi

Jeung runtah

 

Handapeun sora Sit-uncuing manglaksa kacangcaya teu kungsi mulang

terus ngamalir ka rorotek jalan nu brasna ka poe kiamat

 

 

Sajak Iwan M. Ridwan

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.