Sajak Bahasa Sunda (Pacici-Cici Putri)

Dampal leungeun nu katuhu

nu kénca oge nya kitu

ditangkubkeun ka palupuh

disodorkeun keur ngariung

 

ditunjukan bari imut

ditetel-tetel ku curuk

kawihna lagu nu matuh

dikawihkeun ku lulugu:

 

“Pacici-cici putri

térélék kembang celempung

ada nona ada tuan

kalau mau kembang apa?”

 

“Hayang kembang Kamuning!”

“Hoyah, ari balik nungtun munding!”

Nu ngariung surak kabéh

gogonjakan suka bungah.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.