Sajak Bahasa Sunda (Surung Munding)

Surung munding, surung munding

kaulinan budak lalaki

ngutamakeun kakuatan

nu maén pahareup-hareup

 

pakuat-kuat tanaga.

Surung munding, surung munding

nu lalajo suka bungah

ngariung bari ngarawih:

 

“géré tong-géré tong

nu éléh dipotong

géré tong-géré tong

nu éléh dipotong”.

 

Géré tong-géré tong

parancah méméh lumampah

ngagéré haté lalaki

ludeung teuneung

rahayu jaya waluya.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.