Sajak Sunda “Nyeuri pisan”

Dayeuh éndah jeung tentrem

Ngahiji  jeung impénan haté

Ngalantaskeun abdi ngarasa ayeuna

 

Lalampahan nu dilakonan

Mumuter bali nu leutik nu damai

Impéan sadayana jalma

 

Taya kakerasan nu abdi panggih

Euweuh koncéwang abdi ngalahan

Ku sabab loba bangeur haténa nu abdi tepangkeun

 

Abdi téh hoyong teras hideup didieu

Balé siga surga ieu

 

Taya banjir , longsor nu ngahontal

Taya ogé nu miskin

Taya ogé hasep, hawa kotor nu abdi rénghap

 

Ah,,,, Abdi téh hoyong balé ieu tuluy aya

Balé nu osok disebat batur “Indonésia”

 

Yasana : Berzelius

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.