Si Udin Tukang Nyieunan Bandring

Sebut weh ngarana si udin, umur 36 tahun, ka reseupna nyienan bandring da lantaran manehna osok ngabandringan manuk di lemburna teh.
Tapi ema na.. Hayang buru-buru ningali si udin teh geura kawin, lantaran ningali umur si udin teh tos mulai kolot. Dina hiji wangsa, si udin jeung ema na teh keur ngararobrol di hareupen imahna, nah kieu caritana:

Ema : ” Din umur maneh teh geus kolot, maneh arek iraha kawin?! ”
Udin : ” Enya, engke ma..! ” ( Bari ngomean bandring)
Ema : ” Ih ari maneh mah engke, engke wae! Iraha din? Ema teh tos hayang boga incu!!! ”
Udin : ” Engke ma! ” (Jongjon bari ngoprek keneh bandring)
Ema : ” Maneh emang nyaho din carana kawin teh? ” (Ngahareupkeun si udin bisa)
Udin : ” Deh.. gampang ma! Piraku udin teu nyaho mah..”
Ema : ” Coba atuh cing kumaha carana..?! ”
Udin : ” Kieu ma, kahiji.. Buka bajuna..”
Ema : ” Terus?”
Udin : ” Kadua.. buka calanana. ”
Ema : ” Terus.. terus..?” (Bari panasaran)
Udin : ” Ka tilu.. pas tos ka tingali cangcut na, terus di… euh???”
Ema : ” Bisa gening maneh din, terus dikumaha keun terakhirna???”
Udin : ” Enya, bisa atuh ma! terus… Di cabak hela ma..”
Ema : ” Terus..din !” (Bari seura-seuri)
Udin : ” Tah geus kitu, di buka.. Urang jieun bandring weh ma cangcutna teh!!”
Ema : ” Goblog siah..!! budak teh ngagawean aing!”
Udin : ” Hehee..!!!” (Bari cengar-cengir siga teu boga dosa).

Nah mungkin sakitu wae hala kanggo Carita pondok (carpon) bahasa sunda lucuna, ke urang terusken dei lah caritana. Kumaha lucu henteu? Nah, mudah-mudahan dulur-dulur bisa kahibur ku ayana carita pendek sunda lucu diluhur. Nuhun ah.. Permios..!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.