Sisindiran Bahasa Sunda Bodor

Leuleumpangan meuli timun

Meulina ka panyingkiran

Dari pada urang ngalamun

Mending heureuy sisindiran

….hayu atuh! Prung ah!….

 

Cikur jangkung jahe koneng

Lampuyang pamura beuteung

Rarasaan jangkung koneng

Sihoreng bureuteu hideung

…..eta geuning ngakunya ayeunamah….

 

Cau naon cau naon

Cau kulutuk di juru

Bau naon bau naon

Bau nu hitut di juru

 

Ecet-ecet oet-oet

Barudak ngarurek belut

Kapelet kuring kapelet

Kuranda nu gede hitut

 

Ngala awi dua tangkal

Ngalana bari dibedol

Hanjakal meuni hanjakal

Geulis-geulis bau jengkol

….Aduh aya nu hitu na gede bau jengkol, diukna di juru, cung saha eta tehnya?…..

 

Cikaracak ninggang batu

Dina batuna aya oa

Pulang anting hanyang nyatu

Tapi era kumitoha

 

Hayu aki urang ngecrik

Ulah poho mawa emberna

Kunaon aki beut ceurik

Hayang nyusu ka ninina

…..Alah si akang jorang euy…..

 

Lentera lampu lentera

Dikumbah diberesihan

Hampura atuh ahmpura

Ngan saukur sisindiran

 

Boboko ayakan petot

Papais teu dibitingan

Nini-nini nu geus peot

Diais kalah ngisingan

….aduh ari si akang nini diais?……

 

Meuli sereh ka Cikijing

Sakalian meuli salam

Pipikiran pararusing

Inget kanu di Darussalam

 Heu..heuy.. ideh emut ka sahanya?

 

Angeun kacang-angeun kacang

Diawuran daun salam

Hayu gancang-hayu gancang

Sakola ka Darussalam

Sok enggal ajakan sarakola di Darussalam ngarah rame….!!!!!

 

Mawa papais ti maniis

Mawana dina daun salam

Saha itu anu gareulis

Eh…Ibu Guru Darussalam

Ke…ke… ari bapa guruna kumahanya?

“Ngga tau ah gelap.”

 

Ka Bogor meuli sekuteng

Balikna meuli kadong-dong

Saha itu anu garanteng

Bapa Guru Darussalam dong

Siii….P ah.

 

Ka Talaga Meuli senter

Jalana Mapay Cigowong

Cing saha anu palinter

Murid Darussalam dong

 So..pasti atuh! Ceuk barudak bari nyengir.

Ieu mah sisindiran Bu Titi :

 

Aya jambu aya kadong-dong

Aya uyah aya cengek

Ngarujak yu…!!!???

“Hayu…atuh..!!!” ceuk bu Pitri mairan.

Tah mun ieu mah sisindiran Pa Ruli:

 

Pelesiran ka Ciater

Balikna teu mawa nanaon

Lamun ngaku budak pinter

Ari What hartina naon?

 

Semur jengkol rasana pait….

Nu nga MISSED CALL TEU Boga Duit…

….Hayang pulsa?????

 

Gunung Kelud…. gunung cireme

Nu teu udud ….. jiga embe ……ha….ha…ha….

Di tembalan ku Pa Yayan :

 

Pisang goreng…. cau jimluk….

Bengeut goreng…. kawas beruk… wk ..wk…wk…

Punten ah heureuy…..he…he..he….

Teraskeun nya….????!!!!

 

Obat nyamuk

Ka tebak angin

Si Otib ngamuk

Hayang kawin

 

Aya cai dina gelas

Di asupkeun kana botol

Lamun hayang naek kelas

Diajarna kudu getol

 

Buah nangka

Buah jeruk

Buah apel

Buah sirsak

…Eh…etamah nami buah-buahan atuh…!!!

 

Ngala eurih-ngala eurih

Sakebon menang sadapur

Nyeri peurih-nyeri peurih

Kabogoh direbut batur

….Tah nu etamah ceuk si OGI..

 

Permen mentos

Rasa cabe

Tos ah cape…..

 

Buah samangka

Jadi areuy

Marangga euy……

 

Daun sereh

Daun salam

Ngarah tereh

Wasalam……

 

Ontohot ah Hujan Na Bikin mata Lemot jiga marmot sok hayang ngalamot meh bolotot kawas Cepot trus matana asupkeun na knalpot ke asup On the spot 😀

Cing kiripik..satulang Sabajing…!! Saha nu kacapit Jadi Munding..!!!
Cing cangceuling manuk cicing ditampiling..!! Saha anu cicing pasti jiga Munding..!!! Cungg ahh..!!!  

Cingcirining Cicing na piring bari ngahariring kuring dugika garing jeuding teu eling-eling….

Salawe dua lima…

sate kodok d colok-colok…

awewe jaman ayeuna

make anderok pa pondok-pondok…!

Kapinis ulah disumpit,

tangkal muncang ngarangrangan..

Ieu nulis badé pamit

duakeun ti kaanggangan ku sadaya

Kaso pondok kaso panjang

kaso ngaroyom ka jalan

Sono mondok sono nganjang sono

lawas teu papang dijalan…

Ka mana nya nyiar kulit,

hayang seubeuh sesewiran,

Ka mana nya nyiar duit

hayang seubeuh pelesiran

Batur mah dibaju hideung

kuring mah kabaya baé

Batur mah dipikatineung

kuring mah sangsara baé…

Cangkang cau di pulungan 
Cangkang leupeut di piceunan 
Ari hulu di tiungan

Ari *taeun* teu di tutupan..

nini-nini nuang bangkuang.. 
aki-aki leumpangna egang… 
nini aki meuni beugang

kunaon but ditaranjang…

salawe 25

mobil sedan cetna hejo
awewe jaman ayeuna bisa dangdan 
teu bisa ngejo…. Heuheuheu…

Aya nangka digembrong laleur…
Dibawa ka jakarta..
Disangka jalmi bageur….
Rek dipenta ngabalieur….

ka panJALU hayang Milu…
Mobilna pinuh ku leutak…
Numatak nu gede hulu…
Pantesna tinggang kuHALU…

 Aya berit di jero kulkas….
Dicandak ka cihampelas….
Numatak ku wararaas….
Hulu sirit dihampelas….. Heu

Lamun lapar ka kantin…
Ari Datang Ka Sorean…
Tempo Gawe Hari Senin…
Kunaun but hoream….

Aya pawang buaya…!

pawangna ulin ka persia…!

kudu nyaah kana budaya…!
bisi dicolong ku malaysia…!


Tukang ketan make rancatan…
Nawisan ka urang wetan,,,
lamun tuang dihajatan..
ulah hilap keudah ngamplopan…

Nyandak ember ka wargi..
Bade gentos caina…
Kumargi titadi beser…
Teu aya waktos dicalana…

 

Ka Ci Awi Kanu Hajatan….

Manawi can di syareatan…

Sing saha anu tara jumatan….

Singhoreng baladna syetan…

 

Meuli ganas keur nu gering,,

mawana poe lebaran ,

kukulutus teu diubaran,

Hanas nyieun status meuni teu dikomentaran….Heu

 

 kang jajang ka ondangan,,,
ceu lilis mawa karanjang…
Mun hayang gadis leunjang…
Teu kudu kokorandangan…
Bilih Nincak gaang, hariwang kang…!!! Heuheu..

 

rintik rintik bunyi hujan..,

leutik leutik beuki jajan..
Ulah jadi jalma leutik…

meunding janten mbah maridjan….


Cikaracak Cikareucik..
Cai hujan ditandean..
Budak leutik ulah ceurik 
bisi ditinggang taleunan.. Heu3x

aya bajing mawa tiwu, 
kamajalaya teu aya sasaha,
Wilujeng enjing kasadaya daya,
mugia sing sejahtra??

Meser bandros pake saos…
Ku pribados bari ngaleos…
Sanaos teu ngangge artos…
Teu sawios wios dituker ku termos..????
Permioooosssss…

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.