Sisindiran Bahasa Sunda Lucu

Kaso pondok osok nyogok
Kaso panjang osok nyugak
Anu pondok jadi orok
Anu panjang jadi budak

Cau naon cau naon
cau kulutuk di juru
Bau naon bau naon
bau nu hitut di juru
Cikur jangkung jahé konéng
lampuyang pamura beuteung
Rarasaan jangkung konéng
puguh mah bureuteu hideung

Lima kirang tilu dua
nu ngitung tos bener deui
Waos tilu punglak dua
sisana tos ungger deui

Meuleum manggu tengah poé
dicokélan korek api
Malem minggu ninggang sué
diapélan aki-aki

Sada ketuk sada kenong
sada suling eujeung goong
Huntuna nyénghol katémbong
lamun ngomong bau jigong

Neng Lela adi neng Dora
Jalan-jalan ka Malongpong
Baheula nini téh ngora
ayeuna mah enggeus ompong

Cai mulang cai malik
cai ngocor ka astana
Panon burial buncelik
da kadempét étanana

Majar maneh nganyam samak

Neukteukan bari motongan

Majar Maneh neang anak

Ngadeukeutan popotongan

 

Majar maneh cengkeh koneng

kulit peuteuy dina nyiru

Majar maneh lengkeh koneng

Kulit beuteung mani namru

 

Salawe dua puluh lima
Mobil Sedan Cetna Hejo
Awewe jaman ayeuna
Bisa dandan teu bisa ngejo

Salawe dua puluh lima
Sayang piit na buruan
Awewe jaman ayeuna
Hayang …. nu buluan

Mencit meuri dina rakit
Boboko wadah bakatul
Lain nyeuri ku panyakit
Kabogoh di rebut batur

Caang bulan opat belas
Kacai di tiyung anuk
Aya mojang matak waas
Erloji ge menang nganyuk

Mak tarasi tutung
Keun urang balikeun
Mak si nyai punung
Keun urang kawin keun

Aya roda na tanjakan
Katinggang ku pangpung jengkol
Aya randa gogoakan
Katinggang ku hulu botol

Piring pisin di ragaji
Colenak di kalapaan
Abdi isin ku paraji
Boga anak euweuh bapaan

Manuk ciung na pisitan
Buah nangka aratah keneh
Mun dicium kunu kumisan
Sabulan karasa keneh

Aya listrik di masigit
Caangna ka pabrik kina
Aya istri jangkung alit
Hanjakal teu di calana

Tongeret di baju hejo
Cau amon dua deui
Tong direret tong di tenyo
Kuringmah geus boga deui

Ecet – ecet oet – oet
Ngaronda ngarurek beulut
Kapelet kuring kapelet
Ku randa nu gede hitut

Meulak saledri sareung kangkung
Tangkalna dua ngahiji
Loba istri di tariung
Hanjakal teu bisa ngaji

Ngala saga sisi huma
Di samberan ku waliwis
Tiis raga tiis sukma
Lantaran jadi kanu geulis

Suwangkung ulah di humbut
Pikeun tihang papanjangan
Nu jangkung ulah sik imut
Bilih kuring ka edanan

Ninyuh ubar ku cipati
Di wadahan piring geulas
Anu sabar eta pasti
Ku allah di pikawelas

Papan kiara di tatah
Iraha jadi lomari
Mun bisa miara letah
Mokahna salamet diri

Jeruk purut Cikaruncang
Jambu aer wanayasa
Camerut hayang ka bujang
Susu laer teu karasa

Cau kepok keur rumegang
Dieunteupan bonol hejo
Keur dekok katamah egang
Ditambah olol leho

Ngala tutut ka talaga
Alat na pacul ayakan
Kitu patut hayang ka surga
Solat nage eulateulatan

Kamana jalan ka jogja
Kaditu ka palih wetan
Kamana jalan ka surga
Kaditu kapangaosan

Lauk emas dina ganggeung
Disameran kujapati
Boga emas moal langgeung
Teu cara boga pangarti

Meuli daging ka ciawi
Jalan na ka singaparna
Judang jeuding kasalaki
Teu di bere eusi calana

Hanyakal ngadu kaleci
Liang beulut ngagedean
Hanyakal boga salaki
Liang …. ngageudean

 

Sok hayang ka kadipaten

Meuli bandeng salawean

Sok hayang jd panganten

Ngarah mineng ganti pakean

 

Salawe dua lima

Sate kodok dI colok-colok

Awewe jaman ayena

Make anderok pa pondok-pondok

 

Majar maneh cengkeh koneng

Kulit peuteuy dina waru

Majar maneh lengkeh koneng

Kulit beuteung meuni nambru

 

Aya jalma teu boga alis

Sabab getol dikerokna

Neng geulis tong gumeulis

Sabab rujit katenjona

 

Hoyong teuing angen waluh
Angeun waluh di surawungan
Hoyong teuing geura wawuh
Tos wawuh rek di tepungan

 

Boboko ayakan petot

Papais teu di bitingan

Kabogoh kuring anu peot

Di ais kalah ngisingan…..

 

Ngala eurih ngala eurih

Sapoe meunang sadapur

Nyeuri peurih nyeuri perih

Awewe kuring d rebut batur..

 

Kaso pondok matak nyogok

Kaso panjang matak nyugak

Anu pondok jadi orok

Anu panjang jadi budak

 

Aya huma dekeut situ

Eta huma nu bogana randa

Naha urang sunda teh kitu

Alim nyarios ku basa sunda

 

Ka Pasteur Jalan Dr. Junjunan

Balik gawe naek jalan layang

Aduh Lieur ngabandungan

Boga awewe loba kahayang

 

Cing cangkeling

Pais lele di surawungan

cing nyai cicing

urang cium lalaunan

 

Meuli kantong anu hideung

Mani sae katingalna

Bae teuing urang hideung

Nu penting alus ahlakna

 

Ayeuna usum paceuklik

Ngan osok ka selang hujan

Si fachrul awakna leutik

Siga tuyul di pancoran

 

Pekalongan kota batik

Alusna ka bina-bina

Bae teuing urang leutik

Nu penting pinter otakna

 

Pita naon pita naon
Pita hideung na kalapa
Eta naon eta naon
Anu kembung dina dada??

 

Manuk ciung meni umpak
Di oyag oyag ku beurit
Hayang nyium bari numpak
Bari ngoyag ngoyag birit,

 

Kacang etek kacang etek
Ngukuy belut d walungan
Akang getek akang getek
Geura cabut lalaunan

Kacai jadi salewi
Kadarat melak jambu bol
Kaduhung boga salaki
Nangkarak di geol geol….

 

Cai limun dina papan catur
Buah kadu na buruan
Lamun hayang loba batur
Kudu akur jeung babaturan

 

Bangbara dina bangbarung

Kulit munding kahujanan

Sangsara di jero padung

Gulang guling ngan sorangan

 

Kapinis di adu layung

Macokan kembang kalapa

Nu geulis tara di tiung

Durukeun seuneu naraka

 

Jalan jalan ka kota bogor

Tong poho meuli batagor

Aya naon di jeuro kolor

Hiji pestol dua pelor

 

Are – are daun pare
Sayang manuk di buruan
Awewe teu daek sare
hayang manuk nu buluan

 

Lamun maneh boga keris

Sok paehan luak hiu

Lamun maneh bisa basa inggris

Sok naon artina LOVE U

 

Nendeun siwur luhur sumur

Nuna batok waah gula

Rejeung batur kudu akur

Ulah osok parasea…

 

Saninteun buah saninteun

Saninteun di parapatan

Hapunteun abi hapunteun

Bilih aya kaleupatan

 

Kaso ponok kaso panyang

Kaso ngarumay ka jalan

Sono monok sono nganyang

Enying ge bakal pateupang

 

Lantera -lampu lantera

Di kumbah di bersihan….

hampura atuh hampura…

jorok oge da sisindiran

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.