Sisindiran Bahasa Sunda Sesebred (Heureuy)

Aya roda na tanjakan

Katinggang ku pangpung jengkol

Aya ronda gogoakan

Katinggang ku hulu kohkol

 

Sada ketuk sada kenong

sada suling eujeung goong

Huntuna nyénghol katémbong

lamun ngomong bau jigong

 

Meuleum manggu tengah poé

dicokélan korek api

Malem minggu ninggang sué

diapélan aki-aki

 

Papatong euntrep na rega

di cepret ku karet geulang

montong deukeut kanu egang

bisi didempet teu bisa hudang

 

Tat tit tut daun sampeu

saha nu hitut saha nu ngambeu

dibawa ka saung butut

datang-datang pakdurudut

 

Jalan-jalan ka cianjur

nijek batu ngajelegur

hanas kuring meuli bajigur

diambuan bau buju

 

Jauh jauh manggul awi

nyiar-nyiar pimerangeun

jauh-jauh neang abdi

nyiar-nyiar pimelangeun

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.