Sisindiran Bahasa Sunda (Silih Asih)

Rincik rincang rincik rincang

Aya roda na tanjakan

Sidik pisan sidik pisan

Nyai teh bogoh ka akang

 

Tangkal hiris dibeungkeutan

Dibawa ka pasir alit

Nu geulis ngadeukeutan

Hayangeun dibere duit

 

Daun hiris daun sembung

Dibeungkeutan keur ka bandung

Omat geulis ulah pundung

Mun akang kapaksa nyandung

Aduh eta si akang tega kitu ka Eneng?

 

Bang jampang keur ngasah parang

Rek dipake babad koneng

Ka akang ulah salempang

Akang sayang ngan ka eneng

 

Aya listrik di masigit

Caangna kamana-mana

Aya istri jangkung alit

Hanjakal geuning waria

 

Kaso pondok kaso panjang

Kaso ngaroyong ka akang

Sono mondok sono nganjang

Sono mondok jeung nyi mojang

 

Saha anu bade nyate

Tusukna atos sayogi

Bebende nu hade hate

Pamatri ati sajati

 

Daun saga daun pulus

Dibeungketan ku mang Didi

Saha itu anu mulus

Singhoreng kabogoh abdi

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.